DENK aanwezig bij lerarenstaking

DENK aanwezig bij lerarenstaking
Haberi Paylas

Afgelopen woensdag was er een staking van onderwijspersoneel primair onderwijs Zuid-Holland en Zeeland. Duizenden leraren verzamelden zich in Rotterdam voor een grootschalige actie. Politiek leider DENK Tunahan Kuzu liep mee met deze leraren en ging met hun in gesprek.

 

“Alle meesteres en juffen, maar ook andere personeelsleden binnen het primair onderwijs, die ik spreek geven aan dat het werken in het onderwijs fantastisch is. Tegelijkertijd wijzen zij er op dat het niet meer te doen is. Een te hoge werkdruk, maar ook een te laag salaris, zorgen ervoor dat veel onderwijspersoneel er helemaal klaar mee zijn.“ aldus Tunahan Kuzu.

De acties van het onderwijspersoneel hebben als doel om de werkdruk van leraren te verlagen en het salaris te verhogen. Volgens de diverse vakbonden is een loonstijging “broodnodig” om bestaande leerkrachten en schoolleiders te behouden en nieuwe aan te trekken.

 

Tijdens de gesprekken met Tunahan Kuzu gaven de leraren aan waarom het nodig is om deze acties te voeren. Ook gaven zij een boodschap aan de verantwoordelijke minister, Arie Slob.

Geef een reactie

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db
Gurmedia Haberin Merkezi - Hollanda
Tema Duzen: Antar