DENK: Bu insanlar bu ülkeye yıllarını verdi, nankörlük yapmayın!

DENK: Bu insanlar bu ülkeye yıllarını verdi, nankörlük yapmayın!
Haberi Paylas

DENK: Bu insanlar bu ülkeye yıllarını verdi, nankörlük yapmayın!

 

Selçuk Öztürk: “Mal varligi arastirma konusunda vatandaslara nankörlük yapmayın”

Mal varligi araştırma konusunda Selçuk Öztürk’den bakana sert tepki.

Mal varligi araştırmasına ayrımlıcık yapamazsını

Mal varligi araştırma konusunda Selçuk Öztürk’den bakana sert tepki.

Mal varligi araştırmasına ayrımlıcık yapamazsınız

 

Den Haag – Gisteren tijdens het debat over bijstandsfraude was DENK Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk de enige die het opnam voor een groep mensen die “ondankbaar” worden behandeld.DENK Kamerlid Selçuk Öztürk: “De gastarbeiders spreken van ‘’nankörlük’’ ondankbaarheid. Deze mensen zijn naar Nederland gehaald. Ze kwamen aan op zondag. En op maandag waren ze al aan het werk. Ze hebben onder slechte omstandigheden gewerkt. Hebben dit land mede opgebouwd met hun bloed, zweet en tranen. De welvaart die wij nu kennen met zijn allen, hebben wij mede aan hen te danken. En jarenlang hebben partijen om hun stemmen gebedeld.Alle partijen hebben een grote mond over de bestrijding van bijstandsfraude.Maar wat betekent dit in de praktijk? Laat ik een voorbeeld noemen: Een man van 80 jaar oud heeft in zijn dorpje een lemen huisje getaxeerd op ongeveer 20 duizend euro. Hij kreeg een boete van 200 duizend euro. Vervolgens doet het OM aangifte en wil deze 80 jarige man voor minstens 6 maanden de cel in. Dit is de kromme uitkomst van het systeem.

De Telegraaf maakt een voorpagina artikel, de PVV vraagt een debat aan, de VVD voert dit beleid uit. En het resultaat? Een man van 80 die de cel in moet.De Nederlandse regering heeft ervoor gezorgd dat deze mensen geen volledige AOW hebben gekregen. Jarenlang hebben partijen om hun stemmen gebedeld. Maar het AOW-gat van deze arbeiders is nooit opgelost. Niet door de PvdA of het CDA. Deze partijen hebben ze laten stikken en geven ze nu een schop na.

DENK wil dat deze groepen, deze schrijnende gevallen, worden ontzien van de vermogenstoets voor de bijstand.Hoe kun je uitleggen dat de ING een deal kon sluiten met het OM, terwijl een man van 80 wel de cel in moet vanwege een lemen huisje in zijn land van herkomst? Hoe kun je uitleggen dat witteboordencriminelen telkens wegkomen, terwijl de 1e generatie gastarbeiders keihard gepakt worden. Dit is keiharde dubbele maat.

Is ooit onderzoek gedaan naar de Nederlandse bijstandsgerechtigden aan de Spaanse Riviera? Of in Zuid-Frankrijk? Ik ken het antwoord al; het is NEE!Mensen die willens en wetens frauderen moeten we aanpakken. Volgens de regels die we met elkaar hebben afgesproken. Maar dan zonder groepen te stigmatiseren, zonder kwetsbare ouderen te pesten en zonder malafide praktijken.”

 

 

Geef een reactie

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db
Gurmedia Haberin Merkezi - Hollanda
Tema Duzen: Antar