Koronavirüs aşısı 8 Ocak 2021 tarihinde başlıyor

Koronavirüs aşısı 8 Ocak 2021 tarihinde başlıyor
Haberi Paylas

Koronavirüs aşısı 8 Ocak 2021 tarihinde başlıyor

 

 

Sağlık Bakanı De Jonge, (Tweede Kamer) korona aşılama programı hakkında bilgilendirmek için mektup gönderdi.

 

Aşılama programı hakkında şu bilgilendirme yapıldı.

 

 1. İlk aşı 8 Ocak 2021 Cuma günü yapılacaktır.

 

 1. 4 Ocak tarihinden itibaren ilk aşılanacak kişilere davet gönderilecektir.

 

 1. İlk aşılama bakım evleri, engelli ve ev bakıcılarına yapılacaktır.

 

 1. Aşı için davet alan kişiler aşı merkezlerini telefonla arayarak randevu almak zorundalar. Randevular ileride dijital olarak yapılacaktır.

 

 1. 11 Ocak tarihinden itibaren Müşterek Sağlık Kurumu (GGD) üç merkezde aşılama yapacaktır.

 

 1. 18 Ocaktan itibaren aşılama merkez sayısı 25’e çıkartılacaktır.

 

 1. İlk aşı Biontech sahibi Uğur Şahin ve Özlem Turacı tarafından geliştirilen Pfizer aşısı ile yapılacaktır. Daha sonra onay alan (toplam 6 aşı çeşidi) diğer aşılarda yapılacaktır.

 

 1. İlk aşı yapılan kişilere 3 hafta sonra (29 Ocak) ikinci aşı yapılacaktır.

 

 1. Aşılama programı haftanın 7 günü devam edecektir.

 

 1. Aşılama gönüllüdür ve ücretsizdir.

 

 1. İlk aşılanan gruptan sonra riziko gruplamasına göre diğer gruplar aşılanacaktır.

Detaylı bilgi için:

 

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/12/17/eerste-vaccinatie-op-8-januari-2021

 

Kaynak: TCIF

 

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/12/17/eerste-vaccinatie-op-8-januari-2021

 

Eerste vaccinatie op 8 januari 2020

infinanceab-reclame

 

Als het coronavaccin van BioNTech/Pfizer komende week wordt goedgekeurd door het Europees Medicijn Agentschap (EMA), wordt op vrijdag 8 januari 2021 in Nederland de eerste vaccinatie gezet. Dat blijkt uit de planning van de GGD en het RIVM, waarover minister Hugo de Jonge (VWS) vandaag de Tweede Kamer heeft geïnformeerd.

 

Vanaf maandag 4 januari worden de eerste uitnodigingen verstuurd. De eerste groep die wordt opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal.

 

Uiterlijk maandag 11 januari zal de GGD op 3 locaties in het land gaan vaccineren. Vanaf maandag 18 januari vindt het vaccineren plaats op 25 centrale locaties. Vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit 2 prikken. Tussen die 2 inentingen zit 3 weken. Er wordt 7 dagen per week gevaccineerd, met ruime openingstijden.

 

Minister Hugo de Jonge: “In overleg met GGD en RIVM is gekozen voor een planning die zorgvuldig, veilig en verantwoord is. Uiteindelijk is een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad ons doel. Dat bereiken we alleen als mensen vertrouwen hebben in het vaccin en in het proces van vaccinatie.”

 

Het betreft de snelst haalbare planning met inachtneming van alle zorgvuldigheidseisen en stappen die pas gezet kunnen worden na EMA-goedkeuring. Zo zal de Gezondheidsraad een spoedadvies uitbrengen over de geschiktheid van het vaccin voor specifieke doelgroepen. Ook moet de informatie vanuit EMA, CBG en de Gezondheidsraad over eventuele bijwerkingen en contra-indicaties (specifieke medische situaties waarin het vaccin wordt afgeraden) worden verwerkt in de medische richtlijn van het RIVM, in IT-systemen en in belscripts die in het GGD-callcenter en op de priklocaties worden gebruikt. Ook worden alle systemen getest.

 

Naar verwachting worden de eerste 500.000 doses van het vaccin van BioNTech/Pfizer nog dit jaar geleverd. De levering wordt verwacht kort na het besluit van de Europese Commissie over markttoelating. Op dit moment wordt het definitieve leveringsschema met de leverancier afgerond.

 

De komende weken zal de communicatie over het vaccin en het vaccinatieproces flink worden uitgebreid. Ook komt er een informatiecampagne specifiek gericht op medewerkers in de zorg.

infinanceab-reclame

Geef een reactie

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db
Gurmedia Haberin Merkezi - Hollanda
Tema Duzen: Antar