Hollanda’da 28 Nisan’dan sonra tedbirler hafif gevşetiliyor

Hollanda’da 28 Nisan’dan sonra tedbirler hafif gevşetiliyor
Haberi Paylas

 

Hollanda’da 28 Nisan’dan sonra tedbirler hafif gevşetiliyor

 

Hollanda hükûmetinin geçici başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugu de Jonge 20 Nisan Salı günü yaptığı basın açıklamasında hafif gevşemeler olsa da alınan tedbirlerin çoğunun hâlâ geçerli olduğu gözlendi.

 

Dünyayı bir senedir etkisi altına alan koronavirüs vakalarında üçüncü dalganın beklenildiği söyleniyor.

 

Hâl böyleyken alınan tedbirler halkta büyük bıkkınlık oluşturmakta. Korku ve psikolojik rahatsızlıklar insanlarda zirve yapmakta.

 

 

Hükûmet tarafından açıklanan yeni tedbirlerin bazılarında yumuşamaya gidildi.

 

 

İşte açıklanan son bildiride öne çıkan ana başlıklar:

Hollanda hükûmeti vaka sayılarının hafif düştüğünü ve bu yüzden çok az da olsa korona tedbirlerini gevşetmeye karar verdi. Bu karar 28 Nisan Çarşamba gününden itibaren uygulanacak.

 

6 aşamalı plan şöyle:

 

1- Akşam saati uygulaması 28 Nisan saat 4:30’dan sonra kalkacak

 

2- Evde misafir kabul etme 1 kişiden 2 kişiye çıkarıldı.

 

3- Restoranlarda dışarı teraslar öğlen saat 12’den aksam 18’e kadar açılacak. En fazla 50 kişi bir arada olabilecek.

 

4- Dükkânlar açılıyor, randevu sistemi gerekmiyecek.

 

5- Yüksek meslek okullarında ve üniversiteli öğrenciler haftada bir kere okula gidebilecek.

 

6- Cenazelerde misafir 50 kişiden 100 kişiye çıktı…

 

Araba kursu teori sınavları tekrar başlayacak.

 

 

Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

 

Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

 

Belangrijk blijft dat we ons allemaal aan de basisregels houden: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren, zodra dit kan.

 

Eerste stap openingsplan per 28 april

Op 28 april worden de volgende coronamaatregelen losgelaten of aangepast. Alle overige maatregelen blijven gelden.

infinanceab-reclame

 

Einde avondklok

Op 28 april 04.30 uur vervalt de avondklok.

 

Thuisbezoek naar 2 personen

Het advies voor thuisbezoek verandert. Het nieuwe advies is: ontvang maximaal 2 mensen per dag. En ga maximaal 1 keer per dag op bezoek. Beperk ook het aantal verschillende contacten in een week. Was altijd bij binnenkomst de handen en houd ook binnen 1,5 meter afstand.

 

Terrassen open

Terrassen buiten kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het maximaal aantal gasten op een terras is 50. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan

 

een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel. Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruik maken van de garderobe. Binnen is een mondkapje verplicht. Bekijk alle regels die gelden op het terras.

 

In de volgende stappen van het openingsplan worden de voorwaarden voor de horeca verruimd.

 

Winkels en markten open

Alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een

 

maximaal aantal bezoekers in een winkel. Het is nog steeds belangrijk om drukte te vermijden. Ga daarom op een rustig tijdstip naar een winkel, zoals vroeg in de ochtend. En ga zo veel mogelijk alleen. Niet-essentiële winkels, zoals kledingzaken, kunnen open van 06.00 tot 20.00 uur. Essentiële winkels, zoals supermarkten, mogen weer open op hun gebruikelijke tijden. Het dragen van een mondkapje in winkels blijft verplicht.

 

Op warenmarkten mogen ook weer andere artikelen dan levensmiddelen verkocht worden. Zoals bijvoorbeeld kleding en cosmetica.

 

Hoger onderwijs 1 dag per week

Studenten aan universiteiten en hoge scholen kunnen vanaf maandag 26 april ongeveer 1 dag per week les op locatie volgen. Dit kan alleen onder voorwaarden, zoals 1,5 meter afstand houden. Vanaf mei komen zelftesten beschikbaar voor studenten en medewerkers.

 

Theorie-examen mogelijk

Theorie-examens voor een rijbewijs, vaar- of vliegbewijs zijn weer mogelijk.

 

Uitvaarten

Het maximaal aantal mensen bij een uitvaart wordt verhoogd naar 100.

 

Vervolgstappen openingsplan

De tweede stap in het openingsplan staat op z’n vroegst op 11 mei gepland. Dan kan er bijvoorbeeld meer als het gaat om buitenlocaties, zoals dierentuinen en pretparken. Ook kan er dan onder voorwaarden weer binnen en meer buiten gesport worden.

 

Op 3 mei horen we of deze tweede stap gezet kan worden. Dan wordt ook meer bekend over het reisadvies. Welke maatregelen verder nog worden losgelaten, als de cijfers het toelaten, is te zien in het overzicht van het openingsplan.

 

infinanceab-reclame

Geef een reactie

74978e3b3f6e01292b82b4c8b5fff9db
Gurmedia Haberin Merkezi - Hollanda
Tema Duzen: Antar